Mesimo zajedno Akademija 2017: Simfonija hleba i vina
Ovogodišnja Mesimo zajedno Akademija, održana 12. novembra 2017. godine, obeležena je posetom vinariji Panajotović i posvećena uklapanju hleba i razičitih vrsta vina. Već tradicionalno, polaznici Akademije su se družili, uživali, razmenjivali iskustva i učili, pa je tako još jedno Mesimo zajedno okupljanje proteklo u nezaboravnoj atmosferi.
U vinskom podrumu Panajotović, koji se nalazi u starom rimskom lagumu iz I veka, na Senjaku (Beograd), gde se vino ostavlja da dozreva u flašama na konstantnoj temperaturi, nova znanja je steklo trideset najaktivnijih članova virtuelne zajednice “Mesimo zajedno”, kao i predstavnici blogova Moje grne, Coolinarija, Mimi’s kingdom, Ja u kuhinji.
Sesiju je vodio enolog Vladimir Panajotović, kome je specijalnost kombinovanje ukusa hrane i vina. Specijalno za ovu priliku, tehnolozi iz BAKING CENTRA kompanije Lesaffre pripremili su šest izuzetnih vrsta hleba koje su uklopljene uz šest kombinacija hrane i vina. Uz stručno vođenje degustacije, polaznici Mesimo zajedno Akademije su stekli nova saznanja o kombinovanju ukusa i koje vrsta hleba mogu da se uklapaju uz različitu hranu.
U prijatnoj atmosferi, uz najukusnija vina, pekarske delikatese i prigodan muzički program, protekla je još jedna Mesimo zajedno Akademija. Lepe uspomene koje učesnici nose nakon svake Akademije, samo su podsticaj da i naredna Mesimo zajedno druženja budu tako inspirativna, edukativna i zabavna.
Pročitajte utiske sa druženja naše drage Javorke Filipović – MESIMO ZAJEDNO- VINO, HRANA I HLEB
Komentari