Plisirana pogaca
Sastojci
- 600 gr brasna
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 2 kom jaja
- 1 casa od jogurta vode
- 1 casa jogurta
- 3 kasike ulja
- po zelji susam
- po zelji seme lana
- 100 gr margarina
Opis
- Staviti kvasac,secer i 1 kasicicu secera u vodu da fermentise 10 minuta.U vanglu staviti brasno,so,jaje,ulje,jogurt i nadosli kvasac i zamesiti testo.Testo umesiti rukom i podeliti na 11 loptica.Tanjir premazati uljem i poredjati loptice i njih premazati uljem,pokriti najlonom i ostaviti 10 minuta.
- Po 5 loptica razvaljati u krug velicine malog tanjira i svaku premazati omeksanim margarinom.Isto uraditi sa drugih 5 loptica.Testo razvaljati oklagijom velicine tepsije,iseci ga na pola,na cetvrtine i na 8 delova-trougla.
- Tepsiju namazati margarinom i trouglove redjati jedan preko drugo sa pola preklopa.Isto uraditi i sa drugim delom.
- Jedanaestu lopticu podeliti na 3 dela.Razvaljati u male krugove,seci na pola i slagati jedan preko drugog,malo razvaljati oklagijom i uviti u ruzu i staviti u sredinu tepsije. Ostaviti da narasta 30 minuta.Ukljcuiti rernu.
- Umutiti jaje,premazati pogacu,posuti susamom i lanom naizmenicno i peci 10 minuta na 200 stepeni i jos 30 minuta na 180 stepeni.
Komentari