Cimet rolnice
Sastojci
- Testo: 1/2 l mleka,
- 1 kvasac, 2 kašičice šećera,
- 100 g otopljenog maslaca,
- 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje
- 600-700 g brašna
- Nadev: 100 g maslaca,
- 250 g žutog šećera (može i beli)
- 2 kašike cimeta
- vanil šećer
- Glazura: 150 g krem sira
- 150 g šećera u prahu
- 50 g maslaca
Opis
- Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu. Premazati toplo testo.
Komentari