Cimet rolnice

Objavljeno 16.11.2021. od Jovana Bjelic

Sastojci

  • Testo: 1/2 l mleka,
  • 1 kvasac, 2 kašičice šećera,
  • 100 g otopljenog maslaca,
  • 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje
  • 600-700 g brašna
  • Nadev: 100 g maslaca,
  • 250 g žutog šećera (može i beli)
  • 2 kašike cimeta
  • vanil šećer
  • Glazura: 150 g krem sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 50 g maslaca

Opis

2'
1'
0
0
  • Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu. Premazati toplo testo.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam