Testo: 1/2 l mleka, | |
1 kvasac, 2 kašičice šećera, | |
100 g otopljenog maslaca, | |
1/2 kašičice soli, 1 celo jaje | |
600-700 g brašna | |
Nadev: 100 g maslaca, | |
250 g žutog šećera (može i beli) | |
2 kašike cimeta | |
vanil šećer | |
Glazura: 150 g krem sira | |
150 g šećera u prahu | |
50 g maslaca | |
1. | Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu. Premazati toplo testo. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |