Sastojci

Testo: 1/2 l mleka,
1 kvasac, 2 kašičice šećera,
100 g otopljenog maslaca,
1/2 kašičice soli, 1 celo jaje
600-700 g brašna
Nadev: 100 g maslaca,
250 g žutog šećera (može i beli)
2 kašike cimeta
vanil šećer
Glazura: 150 g krem sira
150 g šećera u prahu
50 g maslaca
1.Testo: 1/2 l mleka, 1 kvasac, 2 kašičice šećera. Ostaviti da kvasac nadođe. Dodati 100 g otopljenog maslaca, 1/2 kašičice soli, 1 celo jaje. Umestiti sa 600-700 g brašna. Ostaviti da odstoji pola sata. Nadev: 100 g maslaca, 250 g žutog šećera (može i beli), vanil šećer i 2 kašike cimeta Razvući testo i premazati nadevom. Urolati. Seći pužiće širine otprilike 3 prsta. Ređati u pleh, ostaviti razmak između pužića. Peći 20-25 minuta na srednjoj temperaturi. Kad je gotovo, dok je još toplo premazati glazurom. Glazura: 150 g krem sira (ja koristim ABC), 150 g šećera u prahu i 50 g maslaca. Maslac otopiti i umešati sir i šećer u prahu. Premazati toplo testo.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.