Hleb iz konzerve
Opis
Potrebno je:
1 kockica kvasca,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
1 kg brasna i
mlaka voda.
Priprema:
Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe. U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so. Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo,mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste,ako treba dodajte jos brašna. Ostaviti testo da naraste. Premesite i stavite u podmazanu i brašnom posutu konzervu, ili jednostavnije konzervu obložite papirom za pečenje. Ostavite još oko petnestak minuta da testo naraste. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta, tankim dugačkim štapićem proverite da li je hleb pečen, ako testo ne ostaje na štapiću pečen je Pažljivo ga izvadite iz konzerve.