Čupava pogača
Sastojci
- 1/2 kocke Alfa kvasca
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- 150 gr sitnog sita
- 3 jajeta
- 250 gr margarina
- 1 kašika susama
- soli po ukusu
- brašno po potrebi
Opis
- U mlaku vodu staviti kvasac i kašičicu šećera i brapna i ostaviti na toplom da naraste. U narasli kvasac dodati mleko, sir, jaja i so pa umesiti testo. Umeseno testo ostaviti na toplom mestu 30 minuta. Nakon toga testo što tanje razviti oklagijom kao pravougaonik i nastrugati po testu margarin. Testo zatim ponovo premesiti i razviti kao pravougaonik, a zatim uviti kao valjak. Valjak seći na trouglove. Zatim trouglove ređati u posudu za pečenje tako da vrh bude okrenut gore. Posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta. Služiti toplo. Prijatno!
Komentari