Kroasani sa sirom
Sastojci
- 300 ml mlakog mleka
- 200 ml jogurta
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kocka Alfa kvasca
- 1 jaje
- 1 belance
- 1 kg brašna
- Za premazivanje je potrebno :
- 250 gr margarina
- 1 žumance
- 2 kašike jogurta
- 30 gr susama
- 300 gr sira
Opis
- U odgovarajuću posudu staviti mleko,izmrviti kvasac,dodati šećer i 2 kašike brašna.Izmešati kašikom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U drugu posudu staviti jaje,belance,so,jogurt,isipati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo.Testo odmah podeliti na dva dela a svali deo na 6 loptica.
- Svaku lopticu razvizi oklagijom do veličine plitkog tanjira i na svaku narendati margarin.Stavljati jednu preko druge.Zadnju koru ne premazivati.Postupak ponoviti i sa drugim lopticama.Razviti veliki krug što tanje.Točkićem za testo preseci na 16 delova.
- Na svaki širi deo staviti po parče sira i smotati kroasane.Zaviti sve kroasane. Poređati u plehu obloženim pek papirom sa većim odstojanjem.Pokriti ih i ostaviti 2 h da stoje.
- Žumance umutiti sa jogurtom i premazati svaki kroasan.
- Posuti bogato susamom.Peći na 200 C dok ne porumene. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !
Komentari