Ovaj hleb je čaroban, nema ko ga ne voli……
500 ml mlake vode, | |
700 g brašna, | |
40g kvasca , | |
1 kafena kašičica šećera, | |
1 kafena kašičica soli. | |
ZA FIL: | |
200g sitnog sira, 3 jaja. | |
1. | U vanglu stavite kvasac, dodajte mlaku vodu i šećer. Malo izmešajte rukom, postepeno dodajte brašno i na kraju so. Ostavite testo da naraste. Naraslo testo izručite na radnu površinu predhodno posutu brašnom. |
2. | Testo treba da bude srednje debljine ni previše tanko ni debelo. Razvucite ga u krug i podelite na osam delova, na svaki deo stavite fil od sira i jaja i preklopite prema krugu. Stavite u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju i ostavite da još malo naraste. |
3. | Pecite u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumeni. |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |