Sastojci

Brašno 1 kg
Mleko 3dl
Voda 2dl
Ulje 50 ml
Jaja 2kom
So 1 kašičica
Jabukovo sirće 1 kašičica
Šećer 1 kašičica
Kvasac sveži, 1/3 minjon kocke
1.Staviti parče kvasca u toplo mleko pomešano sa vodom i dodati kašičicu šećera
2.U brašno staviti so, jaja, ulje, sirće, blago umešati a potom dodati mleko sa kvascem i umesiti glatko testo
3.Ostaviti da nadođe, 40ak minuta, a onda podeliti testo na 6 jufki
4.Jednu po jednu razvijati na veličinu dezertnog tanjira i rendati margarin između.
5.Ređati jednu na drugu ( na poslednju ne stavljati margarin) a potom ih još malo rastanjiti.
6.Na sredinu staviti malu činiju, pa iseći kao na petoj slici, na 8 delova
7.Skloniti činiju, ona služi samo da se formira sredina pogače. Svaki deo zaseći po sredini i odseći ćoškove
8.Svaki rasečen deo uvrnuti prema unutra, a od ostataka napraviti veliku ružu i staviti je u sredinu.
9.Premazati jajetom, i posuti semenkama po želji, ostaviti još pola sata da naraste, a potom peći oko 15 minuta na 200 stepeni i još 10 na 180 stepeni da lepo porumeni.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Pre pripreme svi sastojci treba da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi, da bi testo bilo vazdušastije.