Statistika govori da jedna trećina potrošača ograničava unos mesa ili su na ishrani bez mlečnih proizvoda, a veganske i vegetarijanske opcije su sve popularnije.

Na pitanje da li je kvasac pogodan za vegane i vegetarijance, odgovor je da, ali ne samo što je pogodan, već i sve posebne karakteristike koje kvasac i različiti proizvodi od kvasca imaju mogu biti korisni za ljude koji vode ovakav životni stil. 

Razlog popularnosti kod vegana i vegetarijanca je sve razvijenija svest kada je ishrana u pitanju, ali i činjenica to što su cene mesa i mesnih prerađevina u porastu. 

Pre tri godine Rakuten je sproveo istraživanje širom sveta, koje je pokazalo da je 81% potrošača probalo biljno mleko, 48% je probalo druge nemlečne alternative, 44% je probalo veganske alternative za meso, a 25% je probalo vegansku zamenu za jaja. 

Pretrage na Google za „veganska hrana blizu mene“ su doživele povećanje više od 5.000% u 2021. 

Postoje razni benefiti, jer kvasac i proizvodi od kvasca nude značajni sadržaj vlakana, uključujući i beta-glukane kvasca (dijetalna vlakna), vitamine, minerale i najvažnije – proteine. 

Odličan je izvor proteina – jako sličnih animalnim proteinima, ali su i značajan izvor vitamina, minerala i vlakana za vegane i vegetarijance.

Benefit jei  to što proizvodi od kvasca kao što su ekstrakt kvasca i nutritivni kvasac mogu se koristiti za poboljšanje ukusa biljnih jela u veganskoj i vegetarijanskoj ishrani.

Kvasac i proizvodi od kvasca nude održivu i ekološki prihvatljivu alternativu proizvodima animalnog porekla. Proteini kvasca u poređenju sa animalnim proteinima su ekološki mnogo održiviji i koristi u očuvanju životne sredine su znatno veće u poređenju sa proizvodnjom proteina animalnog porekla. 

Kvasac nije pogodan samo za vegetarijance i vegane, već može imati brojne benefite, uključujući nutritivne prednosti u pogledu proteina i vitamina, i značajno poboljšati ukus mnogih drugih proizvoda. 

Izvor: https://www.exploreyeast.com/

#poweredbyyeast

Lesaffre

 

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.