Šarene kiflice sa kremom i mlečnom čokoladom
Mekane kiflice pune slasnog čokoladnog krema.
30g svežeg Vrenje kvasca
800g brašna
100ml ulja
350ml toplog mleka
1 kašika šećera
pola kašičice soli
1 celo jaje
1 belance
2 kašičice kakaoa
nadev
100g rendanog hladnog margarina
100g Nutelle
za premazivanje
1 žumance
2 kašike mleka
glazura
200g mlečne čokolade
1 kašika ulja
Uživajte u video receptu za kiflice, a opis koraka pripreme možete pogledati u galeriji.
Recept je nastao u saradnji s blogom Moje grne.

Korak 1
U mlako mleko staviti šećer, pa razmrviti kvasac i ostaviti ga da se aktivira.Prosejati brašno u posudu za mešanje. Dodati ulje, celo jaje i belance, so i na kraju nadošli kvasac, pa zamesiti glatko testo. Najbolje pomoću miksera, nastavkom za testo. Umešeno testo podeliti na dva dela. Jedan deo staviti na radni sto posut brašnom, drugi deo vratiti u posudu, dodati kakao, pa ga još mesiti kako bi se dobilo tamno testo. Zatim i njega izručiti na radni sto, pokriti kuhinjskom salvetom i ostaviti na toplom da naraste, nekih 30 minuta.

Korak 2
Posle tog vremena, oklagijom rastanjiti beli deo, pa po čitavoj površini rasporediti rendani hladni margarin.Rastanjiti i tamni deo, pa ga staviti preko margarina (belog dela). Zatim krajeve preklopiti do sredine i oklagijom rastanjiti tanko testo (pravougaonik), dimenzija približno 65x40cm.

Korak 3
Preseći po sredini, a zatim polovine iseći na manje trougliće. Na kraj svakog zatim staviti po malo Nutelle i uobičajeno uviti kiflicu.

Korak 4
Kiflice ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Pokriti ih kuhinjskom salvetom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Zagrejati rernu na 200C. Kiflice peći u zagrejanoj rerni oko 25 minuta, dok lepo ne porumene.

Korak 5
Pečene kiflice prohladiti, pa svaku preliti glazurom od rastopljene mlečne čokolade sa dodatkom ulja. Ostaviti da se glazura stegne pre služenja.
Komentari