Integralni hleb

Opis

Za testo:
500 g integralnog brašna
350 ml voda
2 kašičice Vrenje suvog pekarskog kvasca
2 kašičice šećera
2 jajeta
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica jabukovog sirćeta
Priprema:
1.U odgovarajuću posudu staviti vrenje kvasac,dodati šećer,mlaku vodu,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Posebno ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja i maslinovo ulje.
Brašno usuti u dublju posudu,dodati so,izmešati.
Zatim dodati jaja i ulje,sirće,rastvoren kvasac,te sve mešati varjačom kako bi se sastojci sjedinili(testo izgleda kao mokar pesak).
2.Testo izručiti u nauljen duguljasti pleh i ravnomerno rasporediti po plehu.
3.Prekriti najlon kesom i ostaviti da odstoji 90 minuta.
4.Ukloniti kesu i pleh staviti u dobro zagrejanu rernu.
Peći na 200 stepeni 10 minuta,a zatim na 220 stepeni još 15 minuta.
5.Gotov hleb izvaditi iz rerne,poprskati vodom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
6 Hleb izručiti iz kalupa,seći i poslužiti.
Komentar:
Još jedno od naših omiljenih peciva,bilo da su novogodišnji praznici u pitanju,ili bilo koji drugi dan,zato što je zdravija varijanta hleba,a i veoma je ukusan.

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam