Posne mekike

Opis

Za testo:
250 ml voda
20 g Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
400 g brašna
Priprema:
1.Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu,preliti mlakom vodom,dodati šećer i izmešati.
Brašno usuti u odgovarajuću posudu,napraviti udubljenje,pa u udubljene usuti rastvoren kvasac,a po brašnu rasporediti so te zamesiti testo(testo će biti lepljivo,ali takvo i treba da bude).
Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.
3.Iseći na manje pravougaonike,prekriti kuhunjskom krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta.
4.Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
5.Vruće mekike posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.
Savet:
Mekike možete poslužiti uz džem ili pekmez.Prijatno!

0
0

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam