Ove namirnice vam mogu pomoći u čišćenju domaćinstva

Objavljeno 05.10.2018. od Mesimo zajedno
Oznake: Mesimo zajedno,

Neke namirnice ne moramo isključivo da koristimo u pripremi ukusnih obroka – one su i savršeni saveznici u čišćenju i održavanju domaćinstva.

Hleb

Zbog fantastične sposobnosti upijanja, hleb može poslužiti kao sunđer. Možete ga koristiti za brisanje prašine, njime možete da pokupite prosutu tečnost, obrišete mrlja sa zidova…

Kečap

Odličan je za za čišćenje mesinga, bakra i srebra. Nanesite sos na površinu predmeta koji čistite, sačekajte nekoliko minuta i istrljajte vlažnom krpom.

Pročitajte i recept Kiflice sa majonezom i kečapom

Alkohol

Koristite samo čist alkohol, kao što je na primer vodka. Ne samo što je snažan antiseptik, alkohol bez šećera i mirisa je odličan za neutralisanje mirisa sa podova i zidova. Možete ga koristiti u nerazblaženom stanju ili ga jednostavno razmutiti u vodi.

Soda bikarbona

Ova namirnica je odličan saveznik u održavanju higijene u domaćinstvu je soda bikarbona koja će vam pomoći da uklonite uporne tvrdokorne mrlje. Razmutite sodu u malo vode dok se potpuno ne rastopi. Nanesite na površinu i sačekajte oko sat vremena pre nego što isperete vodom. Soda bikarbona je takođe veoma dobra za čišćenje tepiha. Pospite sodu po tepihu, sačekajte 3-4 sata, a zatim usisajte. Vaš tepih će biti kao nov!

Majonez

Savršen je za čišćenje drvenih površina! Baš kao i kečap, majonez ne mora samo da se koristi u ishrani. Malo majoneza nanesite na zaprljane drvene površine ili njime jednostavno premažite drvene površine bez sjaja. Koristite samo malu količinu i ne dozvolite da dugo stoji na predmetima.

Pogledajte i Pecivo sa majonezom i kimom

Maslinovo ulje

S obzirom skoro 100 procenata masnoće, ulje je odlično za poliranje čelika, drvenog nameštaja, ali i održavanje kože. Na krpu nanesite malo ulja i blago utrljajte na površinu. Nemojte nanositi previše, jer u velikim količinama ulje može da prouzrokuje više štete nego koristi.

Alkoholno sirće

Pomešajte šolju alkoholnog sirćeta i dve šolje tople vode, dodajte malo soli i dobro promešajte. Stavite rastvor u bocu sa prskalicom i nanesite direktno na tvrdokorne mrlje. Rastvor sirćeta savršen je saveznik u otklanjanju fleka i čišćenju domaćinstva.

 

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam