Lepi na ️mekani ukusni na prvi zalogaj. Drugi, treći, četvrti… nikako nemojte da brojite samo uživajte će %oduševiti decu.Zato su moj omiljeni recept,osmeh i oduševljenje najmladjih nema cenu
1 kockica alfa kvasca | |
200 ml tople vode | |
200 ml mleka | |
150 ml ulja | |
200 ml jogurta | |
1 kašika šećera | |
1 kašika soli | |
1 kg brašna | |
2 jaja | |
1 kesica praška za pecivo | |
Premaz i dekoracija:1 umućeno jaje | |
350 g šunke ili salame | |
1 pakovanje drvenih čačkalica | |
1 kesica bibera u zrnu | |
1. | Priprema: Rastopiti kvasac sa kašikom šećera u toploj vodi. U dubljoj činiji dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Dodati jaja, mleko, jogurt, ulje i so. Sipati nadošao kvasac.Umesiti glatko i mekano testo. Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 30 minuta. Umutiti 1 jaje i pripremiti sastojke za dekoraciju. Nadošlo testo premesiti. |
2. | Podeliti na 3 jufke. Uzeti jednu jufku, razvući oklagijom vaditi šoljom krugove. Rakijskom čašom vaditi njuške Od testa napraviti pravougaonik i seći ušiće za prasiće . Uzeti jedan krug, (koji ste izvadili šoljom), premazati jajetom. Staviti uši i njih premazati. Staviti krug salame ili šunke. Preko ide drugi krug i njega premazati jajetom. |
3. | Staviti njušku, premazati i probosti čačkalicama kroz testo.Staviti po zrno bibera za oči. Tako praviti prasiće dok se utroše preostale dve jufke. Redjati u podmazan pleh. Peći na 200 C oko 20 minuta. Služiti pecivo! |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |