Sastojci

1 kockica alfa kvasca
200 ml tople vode
200 ml mleka
150 ml ulja
200 ml jogurta
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 kg brašna
2 jaja
1 kesica praška za pecivo
Premaz i dekoracija:1 umućeno jaje
350 g šunke ili salame
1 pakovanje drvenih čačkalica
1 kesica bibera u zrnu
1.Priprema: Rastopiti kvasac sa kašikom šećera u toploj vodi. U dubljoj činiji dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Dodati jaja, mleko, jogurt, ulje i so. Sipati nadošao kvasac.Umesiti glatko i mekano testo. Prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 30 minuta. Umutiti 1 jaje i pripremiti sastojke za dekoraciju. Nadošlo testo premesiti.
2.Podeliti na 3 jufke. Uzeti jednu jufku, razvući oklagijom vaditi šoljom krugove. Rakijskom čašom vaditi njuške Od testa napraviti pravougaonik i seći ušiće za prasiće . Uzeti jedan krug, (koji ste izvadili šoljom), premazati jajetom. Staviti uši i njih premazati. Staviti krug salame ili šunke. Preko ide drugi krug i njega premazati jajetom.
3.Staviti njušku, premazati i probosti čačkalicama kroz testo.Staviti po zrno bibera za oči. Tako praviti prasiće dok se utroše preostale dve jufke. Redjati u podmazan pleh. Peći na 200 C oko 20 minuta. Služiti pecivo!
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Lepi na ️mekani ukusni na prvi zalogaj. Drugi, treći, četvrti… nikako nemojte da brojite samo uživajte će %oduševiti decu.Zato su moj omiljeni recept,osmeh i oduševljenje najmladjih nema cenu