Sastojci

600 g brasna
2,5 dl vode +3 dl
2,5 dl ulja
3 kasike kakaa
1 kockica kvasca
50g kokosa
500g secera
3 kesice vanil secera
1.Od brasna, kvasca, ulja i 2,5dl.vode zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadolazi 15/20 minuta.
2.Testo podeliti na dva dela. Jedan deo premesiti sa kakaom, a drugi sa kokosom. Ostaviti 10 minuta da narastu.
3.Razvuci oklagijom malo oba testa, pa staviti jedno preko drugog i rasglagijati na debljinu 1cm.
4.Dobijeni krug iseci na 16 delova i svaki deo saviti kao kiflicu i peci 20minuta na 200stepeni.
5.U serpi skuvati sirup od secera, 3dl vode i vanil secera.
6.Vruce kiflice potapati u vruc sirup.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ostatkom sirupa preliti sve kiflice na kraju i ostaviti ih da lepo upiju sirup.