Sastojci

550 g brašno tipa 400
250 ml mleko
25 gr sveži kvasac
50 gr kristal šećera
1 vanilin šećer
4 žumanca
50 g margarina
prsohvat soli
300 gr pekmeza po želji
50 gr šećera u prahu
1.Izmrviti kvasac u manju činiju. Mleko blago zagrejati, pa u njemu otopiti šećer. Sipati zaslađeno mleko preko kvasca i otaviti da nabubri. U posebnoj posudi povezati brašno, žumanca, otopljen margarin, vanilin šećer i prsohvat soli, pa dodati nadošli kvasac.Dobro umesiti testo, pokriti ga krpom i ostaviti da se udvostruči.
2.Na blago pobrašnjenoj površini rastanjiti testo na 1 cm debljine i većom modlom za krofne vaditi krugove. Ređati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti 15 minuta da se odmore. Malom rakijskom čašom u svaki krug utisnuti udubljenje i napuniti ih pekmezom.
3.Krofne staviti u rernu i peći ih na 180 stepeni oko 20 minuta, tako da blago porumene. Posuti ih šećerom u prahu.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Bez prženja i masnoće, savršeno mekane i ukusne!