Pečene krofne

Sastojci

  • 550 g brašno tipa 400
  • 250 ml mleko
  • 25 gr sveži kvasac
  • 50 gr kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanca
  • 50 g margarina
  • prsohvat soli
  • 300 gr pekmeza po želji
  • 50 gr šećera u prahu

Opis

60'
20'
0
0
  • Izmrviti kvasac u manju činiju. Mleko blago zagrejati, pa u njemu otopiti šećer. Sipati zaslađeno mleko preko kvasca i otaviti da nabubri. U posebnoj posudi povezati brašno, žumanca, otopljen margarin, vanilin šećer i prsohvat soli, pa dodati nadošli kvasac.Dobro umesiti testo, pokriti ga krpom i ostaviti da se udvostruči.
  • Na blago pobrašnjenoj površini rastanjiti testo na 1 cm debljine i većom modlom za krofne vaditi krugove. Ređati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ostaviti 15 minuta da se odmore. Malom rakijskom čašom u svaki krug utisnuti udubljenje i napuniti ih pekmezom.
  • Krofne staviti u rernu i peći ih na 180 stepeni oko 20 minuta, tako da blago porumene. Posuti ih šećerom u prahu.

Bonus saveti

Bez prženja i masnoće, savršeno mekane i ukusne!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam