Sastojci

1/2 kockice alfa kvasca
50 ml mlake vode
500 ml jogurta
100 ml ulja
5 kašike šećera
1 kašika soli
700 g brašna
150 g sira
1 jaje
1.Priprema: U mlakoj vodi dodati izmrvljen kvasac i kašiku šećera. Ostaviti da naraste. U činiju sipati jogurt sobne temperature. Dodati ulje, ostatak šečera i so. Izmešati. Dodati narasli kvasac. Postepeno dodavati brašno i umesiti mekano testo. Testo premazati uljem. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste. Naraslo testo premesiti. Odvojiti na 22 dela. Na pobrašnjenoj površini formirati loptice. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje 10 minuta. Svaku lopticu razvući oklagijom. Staviti sir i umotati kiflu. Redjati u pleh odbložen pek papirom. Ostaviti formirane kifle da odstoje dok se rerna zagreje na 200 C. Pre pečenja kifle premazati umućenim jajetom. Peći oko 30-40 minuta.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Ovako lepe i veoma ukusne kifle je napravila moja sestra Jelena. Svima nama su se dopale. Recept je jako dobar. Kako kaže moja Tea: “Naša Tetica Jelena je majstorica za kifle!”Zato su nam omiljene,tetka nam stalno sprema ove ukusne kifle