Potrebno je: 500 g brašna 1 jaje 100 g omekšalog margarina 2,5 dl mleka 1 kockica Alfa sirovog kvasca 1 kašičica secera 1 kašičica soli 50 g čokolade Za posipanje: šećer u prahu Priprema 1 Kvasac razmutite sa šećerom i malo mleka. Brašno prosejte i dodajte so. U brašno dodajte jaje, omekšali maargarin, preostalo mleko i kvasac. Zamesite testo i ostavite da odstoji da se udvostruči. 2 Testo podelite na dva dela i oklagijom rastanjite na duži pravougaonik. Rastanjeno testo pospite sa rendanom čokoladom. 3 Zatim testo urolajte. 4 Isecite na jednake delove oko 1-1,5 santimetar, tako da dobijete pužiće. 5 Od isečenih delova testa oblikujte jelku. 6 Jelku stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni. 7 Pečenu jelku pospite šećerom u prahu.
Jelka
od Adilja Hodzau Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar