Sastojci: 500 g mekog brašna tip 400 80 g šećera 1 kesica vanilin šećera 2 kašičice suvog kvasca 2 kašike rendane kore od narandže 80 g otopljenog maslaca 1 žumance 2,5 dl mlakog mleka za svetliji deo: 1 kašičica kakaoa 1 kašika ruma 2 kasike mlevenih oraha za tamniji deo: 125 g istopljene crne čokolade 1 kašičica cimeta 2 kassike mlevenih oraha za premazivanje 1 belance Priprema: Sjediniti sve suve sastojke, dodajti žumance mleko i maslac, pa umesiti glatko testo. Testo p odelite na tri dela beli deo testo neka bude malo veći. U jedan deo dodajti kašičicu kakaoa i kasiku ruma umesite i dodati mlevene orahe U drugi deo dodajte istopljenu čokoladu cimet, i mlevene orahe pa sve fino sjediniti Podelite svaki deo testa na 7 loptica Ostaviti ih da se malo odmore, 30 minuta. Od svetlijeg dela napravite rolnicu, tamnije braon testo razvijte u dužini svetlije rolnice, takođe i belo testo, ali malo šire od braon.. Rolnicu uvijte prvo u tamno braon testo, potom u belo. svaka rolnica se uvija sama za sebe dobije se sedam rolnica U modlu staviti pek papir papir premazati sa puterom . Svaku rolnicu premazati belancetom i staviti u modlu Kolač ostavite da nadodje 1 h Peci na 170 stepeni 20 minuta pa kolac pokriti pek papirom smanjiti temperaturu rerne na 150 i peci jos 25 minuta ohladjen kolac posuti vanilin scerom i prah secerom prijatno

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.