Potrebno je: 500 g brašna 40 g kvasca 250 ml mlake vode 1 kašičica šećera 2 kašičice soli 3 kašike ulja 2 kašike seckanog peršunovog lista (iz kesice,suvog) 2 kašike suve mirođije 2 kašike suvog celerovog lista 1 žumance začinsko bilje iz kesice po želji za posipanje (origano,bosiljak,kim,majčina dušica,vlašac…) Priprema:Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom.Prosejati brašno,dodati so,ulje i navedeno začinsko bilje.sve dobro promešati pa dodati nadošli kvasac.Umesiti glatko testo.Testo podeliti na 12 loptica,svaku zarezati u obliku krsta oko 1 cm dubine,premazati umućenim žumancetom, posuti prstohvatom željenim začinskim biljem i ostaviti 15 minuta u plehu obloženim pek papirom.Zemičke peći 25 minuta na temperaturi od 200 C. Ovako pripremljene zemičke su jako ukusne i mirisne.Ja sam na svaku stavljala različito začinsko bilje i svaka je bila neodoljivog ukusa.Prijatno!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.