Potrebno je za testo: 500 ml mleka 20 g svežeg kvasca ½ kašičice soli 2 kašike šećera 2 jaja brašno po potrebi 250 g margarina Za nadev: Lino lada duo krem ili drugi Lino lada ukus po želji Za premazivanje kiflica: 2 žumanca 2 kašike vode 2 kašike ulja Za posipanje: 150 g šećera u prahu Priprema: U mlako mleko izmrviti kvasac,dodati šećer i 2 kašike brašna pa ostaviti da naraste.U vanglu za mešenje sipati malo brašna,so,jaja i postepeno dodavajući narastao kvasac i brašno zamesite glatko i meko testo.Testo ostavite na toplom da narasta 20 minuta.Naraslo testo premesite i podelite na 15 loptica.Svaku lopticu razvucite oklagijom na veličinu tanjira i premazujte omekšalim margarinom.Ređajte jednu preko druge tako da na 3 mesta bude po 5 razvučenih loptica.Poslednje se ne premazuju margarinom.Svaki od ova 3 dela ponaosob razvucite oklagijom i nožem podelite na 8 trouglova.Na svaki kraj stavljajte po 1 kašičicu željenog ukusa Lino lade i zavijajte kiflice.Žumanca, vodu i ulje umutite viljuškom i premažite preko svake kiflice.Ovako pripremljenje kiflice pečite na 200 C oko 35 minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.Pečene kiflice pospite šećerom u prahu.Uživajte!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.