Kada ti je mesa preko glave ,uštipci se prave,brzo i lako uz vrenje kvasac to moze svako…Za praznike okupi porodicu oko sebe i svako za uštipak neka se ogrebe -za ukus koji okuplja porodicu
1.Kvasac | |
2.0,5l mleka | |
3.So,po ukusu | |
4.Secer,pola kasicice | |
5.Brasno oko 500g,dodavati do zeljene smese | |
6.jaja 2 komada | |
7.sir 500g-domaci | |
8.suhomesnato,po izboru,kako ko voli | |
1. | U mlako mleko staviti pola kesice kvasca ,malo soli i secera da odstoji |
2. | U posudu ,razmutiti 2 jaja i dodati soli po ukusi ,sjediniti kvasac i mleko |
3. | Mesati i dodavati brasno,dok smesa ne postane redja od one za hleb |
4. | Na kraju izgnjeciti ili iseckati sir i dodati i suhomesnato po izboru-ko voli |
5. | Ostaviti smesu poklopljenu krpom u toplom ,da nadolazi nekih 45 minuta |
6. | Vaditi kasikom i prziti na zagrejanoj masti |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |