Sastojci

1.Kvasac
2.0,5l mleka
3.So,po ukusu
4.Secer,pola kasicice
5.Brasno oko 500g,dodavati do zeljene smese
6.jaja 2 komada
7.sir 500g-domaci
8.suhomesnato,po izboru,kako ko voli
1.U mlako mleko staviti pola kesice kvasca ,malo soli i secera da odstoji
2.U posudu ,razmutiti 2 jaja i dodati soli po ukusi ,sjediniti kvasac i mleko
3.Mesati i dodavati brasno,dok smesa ne postane redja od one za hleb
4.Na kraju izgnjeciti ili iseckati sir i dodati i suhomesnato po izboru-ko voli
5.Ostaviti smesu poklopljenu krpom u toplom ,da nadolazi nekih 45 minuta
6.Vaditi kasikom i prziti na zagrejanoj masti
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Kada ti je mesa preko glave ,uštipci se prave,brzo i lako uz vrenje kvasac to moze svako…Za praznike okupi porodicu oko sebe i svako za uštipak neka se ogrebe -za ukus koji okuplja porodicu