Cimet rolnice

Sastojci

  • 400 g mekog brašna
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kesice instant kvasca Vrenje
  • 2 dl toplog mleka
  • 50 g otopljenog maslaca
  • 1 kašičica rendane kore pomorandže
  • 60 g omekšalog maslaca
  • 80 g braon ili običnog šećera
  • 5 g cimeta
  • 1 jaje
  • 2 dl toplog mleka
  • 1 kašika meda

Opis

35'
20'
0
0
  • Za pripremu testa izmešajte 400 g mekog brašna, 2 kašike šećera, 1/2 kesice suvog kvasca, 1 kašičicu rendane korice pomorandže, pa dodajte 2 dl toplog mleka i 50 g otopljenog maslaca. Umesite glatko testo. Posudu upakujte kako se testo ne bi sušilo i ostavite na toplom mestu da testo duplo naraste, oko pola sata.
  • Na površini posutoj brašnom, razvijte testo debljine oko 5 mm, premažite ga sa 60 g maslaca, pospite sa 80 g šećera i i 5g cimeta. Testo presecite na pola i uvijte dva rolata. Rolate isecite na komade debljine oko 1,5 cm i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Cimet rolnice ostavite na toplom mestu da narastu, oko pola sata.
  • Premažite ih umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni 20 minuta.
  • Sjedinite 2 dl toplog mleka i kašiku meda. Kada se cimet rolnice prohlade, svaku prelijte sa po malo mleka. Ukoliko volite sočnije rolnice, povećajte količinu mleka i meda.

Bonus saveti

Neizostavan ukus i miris tokom praznika. Aromatične i meke rolnice uz šolju toplog mleka ili čaja i dobar praznični film, za pravi užitak.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam