Cimet rolnice
Sastojci
- 400 g mekog brašna
- 2 kašike šećera
- 1/2 kesice instant kvasca Vrenje
- 2 dl toplog mleka
- 50 g otopljenog maslaca
- 1 kašičica rendane kore pomorandže
- 60 g omekšalog maslaca
- 80 g braon ili običnog šećera
- 5 g cimeta
- 1 jaje
- 2 dl toplog mleka
- 1 kašika meda
Opis

- Za pripremu testa izmešajte 400 g mekog brašna, 2 kašike šećera, 1/2 kesice suvog kvasca, 1 kašičicu rendane korice pomorandže, pa dodajte 2 dl toplog mleka i 50 g otopljenog maslaca. Umesite glatko testo. Posudu upakujte kako se testo ne bi sušilo i ostavite na toplom mestu da testo duplo naraste, oko pola sata.
- Na površini posutoj brašnom, razvijte testo debljine oko 5 mm, premažite ga sa 60 g maslaca, pospite sa 80 g šećera i i 5g cimeta. Testo presecite na pola i uvijte dva rolata. Rolate isecite na komade debljine oko 1,5 cm i ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Cimet rolnice ostavite na toplom mestu da narastu, oko pola sata.
- Premažite ih umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni 20 minuta.
- Sjedinite 2 dl toplog mleka i kašiku meda. Kada se cimet rolnice prohlade, svaku prelijte sa po malo mleka. Ukoliko volite sočnije rolnice, povećajte količinu mleka i meda.
Bonus saveti
Neizostavan ukus i miris tokom praznika. Aromatične i meke rolnice uz šolju toplog mleka ili čaja i dobar praznični film, za pravi užitak.
Komentari