Sastojci

400 ml vode
300 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašika soli
1 kocka Alfa kvasca
100 ml ulja
1 jaje
900 g brašna
Za premazivanje je potrebno :
3 kašika brašna
1 puna kašika soli
1 kašika lanenog semena
1.Razmutiti kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna sa mlekom i vodom. Promešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U drugu činiju staviti ulje, so, jaje, isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo. Testo pokrijte krpom i ostaviti da se udvostruči.
2.Nadošlo testo podeliti na 30 loptica, svaku premesiti i ostaviti da narastaju.
3.Svaku lopticu oklagijom razviti na pravougaoni oblik i smotati kao kiflicu. Dlanovima još malo rastanjite u dugi štapić da ima izgled kao banana. Poređati u plehu sa blagim razmakom u kome ste stavili pek papir.
4.Razmutiti brašno sa 1 kašikom soli i malo vode. Testo treba biti malo gušće nego za palačinke. Testo isipati u plastičnu kesu i makazama odseći vrh kese. Povucite po dve crte na svakom banana pecivu. Na jednom kraju banane staviti po nekoliko zrna lanenog semena. Ostaviti da narastaju i peći na 190 C oko 20 minuta u zavisnosti od rerne.
5.Uživati u divnom ukusu i neobičnom izgledu! Prijatno !
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.