400 ml vode | |
300 ml mleka | |
1 kašičica šećera | |
1 kašika soli | |
1 kocka Alfa kvasca | |
100 ml ulja | |
1 jaje | |
900 g brašna | |
Za premazivanje je potrebno : | |
3 kašika brašna | |
1 puna kašika soli | |
1 kašika lanenog semena | |
1. | Razmutiti kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna sa mlekom i vodom. Promešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U drugu činiju staviti ulje, so, jaje, isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo. Testo pokrijte krpom i ostaviti da se udvostruči. |
2. | Nadošlo testo podeliti na 30 loptica, svaku premesiti i ostaviti da narastaju. |
3. | Svaku lopticu oklagijom razviti na pravougaoni oblik i smotati kao kiflicu. Dlanovima još malo rastanjite u dugi štapić da ima izgled kao banana. Poređati u plehu sa blagim razmakom u kome ste stavili pek papir. |
4. | Razmutiti brašno sa 1 kašikom soli i malo vode. Testo treba biti malo gušće nego za palačinke. Testo isipati u plastičnu kesu i makazama odseći vrh kese. Povucite po dve crte na svakom banana pecivu. Na jednom kraju banane staviti po nekoliko zrna lanenog semena. Ostaviti da narastaju i peći na 190 C oko 20 minuta u zavisnosti od rerne. |
5. | Uživati u divnom ukusu i neobičnom izgledu! Prijatno ! |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |