Kroasani sa sirom

Objavljeno 25.08.2016. od Suzana Mitic

Sastojci

  • Potrebno je :
  • 300 ml voda
  • 200 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kocka Alfa kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašike soli
  • 1 kg brašna
  • Za premazivanje je potrebno :
  • 250 gr margarina
  • 300 gr sira
  • 1 žumance
  • 30 gr susam
  • 3 gr morske soli
  • 3 kašika jogurta

Opis

40'
20'
0
0
  • Razmutiti kvasac sa vodom,mlekom i mineralnom vodom.Dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Varjačom promešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.U odgovarajuću posudu staviti jaje,jogurt,so,belance,isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesiti glatko testo.Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe,Nadošlo testo podeliti na 2 dela a svaki deo još na 5 loptica.Svaku lopticu razviti oklagijom veličine tanjira i premazati je omekšalim margarinom.Slagati jednu na drugu koru svih 5 ali zadnju nemojte premazivati.Postupak ponoviti i da drugim delom testa. Točkićem za testo preseći testo najmanje 16 puta.Ako želite manje kroasane preseći još dodatno nekoliko puta.Na svakom širem delu stavite parče sira i smotajte kroasan.Jednom rukom motajte a drugom razvlačite testo da bi se više puta uvio kroasan.Poređajte u plehu sa blagim razmakom.Postupak ponoviti i sa ostalim testom.
  • Ostaviti smotane kroasane da miruju 10 minuta.Žumance razmutiti sa jogurtom i četkicom za testo premazati ceo kroasan.Pospite susamom i morskom solju.Peći na 200 C dok ne porumene. Uživajte u divnom ukusu. Prijatno !

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam