600 g brašna 20 g kvasca 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 2 kašike otopljenog margarina 1,3 l vode 3 kašike sode bikarbone 50 g mix semenke, susam, lan, morska so Razmutti kvasac u 100 ml tople vode sa kašikicom šećera. Sačekati da nadodje. U brašno staviti so, otopljeni margarin, 200 ml vode, nadošli kvasac pa umesiti testo. Ostaviti testo oko 30 minuta da nadodje. Zatim podeliti testo na nekoliko delova pa umesiti loptice. U šerpu sipati 1 l vode i sodu bikarbonu. Kad počne da vri ubaciti loptice od testa da se kuvaju po 1 minut sa svake strane. U tepsiju staviti papir za pečenje pa preko njega redjati loptice. Posuti ih po zelji raznim semenkama. Staviti bavarske loptice u zagrejanu rernu da se peku dok ne dobiju odgovarajucu svetlo braon boju.
Bavarsko pecivo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar