Prvo testo: 500 g brašna 20 g kvasca 250 ml mleka 1 kašičica šećera 1,5 kašičica soli 100 g margarina Drugo testo: 500 g brašna 20 g kvasca 250 ml mleka 1 kašičica šećera 1,5 kašičica soli 160 g ajvara Ostalo 300 g sitnog sira 1 jaje 20 g susama 50 g margarina Prvo testo: Razmutiti kvasac u malo toplog mleka (uzetii od ukupne količine mleka). Dodati šećer pa ostaviti da nadođe. Nadošli kvasac pomešati sa ostatkom mleka, dodati omekšali margarin i brašno pomešano sa solju. Umesiti testo pa ga ostaviti da naraste. Drugo testo: Sve isto uraditi kao i kod prvog testa samo sto se ovde umesto margarina dodaje ajvar. Takođe umesiti glatko testo da nije ni previše mekano, a ni tvrdo. Ostaviti ga na toplom mestu da naraste. Razviti i jedno i drugo testo. Svako testo iseći na trake sirine oko 2 cm. Na svaku traku staviti sitan sir i svaku traku uviti u valjak, pa je umotati spiralno. Ređati u podmazanu tepsiju naizmenično. Prvo beli valjak pa onda narandžasti i tako sve u krug dok ima testa. Razmutiti jedno jaje pa premazati pogaču, posuti je susamom i preko rasporediti margarin isečen na listiće. Ostaviti još 15 minuta da stoji dok se ugreje rerna. Staviti pogaču da se peče oko 30 minuta na 200 stepeni.
Ukusna šarena pogača
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar