1 jaje | |
kocka kvasca | |
2 dl mleka | |
2 dl vode | |
3-4 kašike ulja | |
brašna, da se zamesi srednje meko testo (oko 700 gr) | |
kašika šećera i | |
kašika-dve soli |
1. | Stavite kvasac u malo mlakog mleka, dodajte šećer i ostavite da kvasac odradi svoje. U poseban sud stavite brašno, dodajte so, ulje, nadošli kvasac, ostatak mlakog mleka i mlake vode, pa zamesite testo. Dobro ga umesite rukama, da bude nelepljivo i glatko. Sud, u kome ćete peći hleb, podmažite uljem i rastanjite testo. Odvojte od testa određenu količinu, od koje ćete po svojoj želji napraviti ukrase. Naravno u testo ubacite novčić, dren, pasulj ili šta vi ptaktikujete. Premažite česnicu umućenim žumancetom, i ostavite da malo odmori. Sada stavite česnicu u zagrejanu rernu i pecite, najpre na 200 stepeni a onda smanjite na 150. Pecite dok ne porumeni. |