Sastojci

350g med,
4 jaja
500g kristal šećera
1600g brašna
20g kako praha
2 kesice začina za medenjake
2 dl vod
Sretstvo za dizanje testa
ROJAL MASA :
2 jaja
2 supene kašike limunovog soka
500g šećera u prahu
1.Na tihoj vatri otopiti šećer, vodu, med i maslac. Skloniti s vatre pa dodati jaja, umutiti žicom. Uposebnu posudu izmešati brašno, kakao prah, začine za medemkake i sretstvo za dizanje testa. Umesiti srednje tvrdo testo umotati u najlon foliji i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru. Testo lagano bez pretiskanja razvući na papiru za pećenje, vaditi željene oblike i peći 10 min. Rojal masa: sve sastojke dobro umutiti miksirom (malo, pomalo dodavajući šećer u prahu) napuniti dresir kesu i dekorisati Božićnu kućicu ili Božićne kekse. Mogu se dodati po želji i prehrambene boje u Rojal masi.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

testo obavezno mora da odmori u frižideru da kasnije prilikom pečenja nebi došlo do deformisanja peciva – medenjaka.