Za testo: 600 g brašna 40 g alfa kvasca 1 prašak za pecivo 180 g kisele pavlake 200 ml mleko 1 kašika šećera 1 kašičica so 100 ml ulje Za nadev: 350 g feta sir 80 g kisele pavlake Za premazivanje: 100 g kisele pavlake 1 jaje Za posipanje: po potrebi susam Priprema: U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minura.Brašno usuti u odgovarajuću posudu,dodati so,prašak za pecivo,nadošli kvasac,ulje,kiselu pavlaku i zamesiti testo. Testo odmah podeliti na 4 dela formirajući jufke. Svaku jufku razviti oklagijom i iseći na po 8 trouglova.Sjediniti sir i kiselu pavlaku,pa stavljati po 1 kašičicu na svaki trougao.. Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.Razmutiti jaje i kiselu pavlaku,premazati kiflice i posuti susamom.Tada uključiti rernu i dobro je zagrejati na 250 stepeni.Staviti pleh sa pripremljenim kiflicama,smanjiti temperaturu na 180 stepeni i kiflice peći 20 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade. Kiflice servirati i poslužiti. KOMENTAR: Brze se pripremaju,a ukus im je fantastičan.idealne su za izlet.Zato je ovo moj omiljeni prolećni recept.Oduševila sam prijatelje i njihovu dečicu kada sam ih ponela na izlet prošlog vikenda..Proleće,kiflice,priroda-uživanje!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.