Sa malo sastojaka do ukusne užine! Mafini od penastog kiselog testa sa mirisom vanile.
400g brašna | |
50g sveži kvasac Vrenje | |
150ml mleka | |
50ml vode | |
50g šećera | |
2 jaja | |
50g otopljenog putera | |
prstohvat soli | |
100g putera za premazivanje | |
50g prah šećera za posipanje | |
2 kesice vanil šećera |
1. | Potopiti kvasac u mlakom mleku sa dodatkom šećera . Kada kvasac nadođe sipati ga u prosejano brašno i dodati jaja , puter i kesicu vanile. |
2. | Zamesiti testo i ostaviti ga da narasta oko 2 sata. |
3. | Naraslo testo premesiti , oklagijom ga rastanjiti i premazati razmekšalim puterom. Preklopiti ga na tri dela u jednom smeru, pa opet na tri dela u drugom smeru. |
4. | Kada malo odstoji ( 10ak minuta), iseći ga na željeni broj mafina. Od ove količine testa može da bude 12 komada. |
5. | Svaki isečeni komad rastanjiti oklagijom , premazati otopljenim puterom i zarolati. Po dužini preseći na dva dela i oformiti pužiće |
6. | Preklopiti dva dela i stavljati u pleh za mafine |
7. | Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Peći ih oko 30 minuta. |
8. | Pečene mafine posuti prah šećerom pomešanim sa vanilom, |
9. | Ukoliko više volite filovane džemom , pre rolanja pužića može da se doda po kašičica. |
10. | Prijatno! |
Pošaljite komentar