Buhtla mafini
Buhtla mafini
Buhtla mafini
Buhtla mafini
Buhtla mafini
Buhtla mafini

Sastojci

400g brašna
50g sveži kvasac Vrenje
150ml mleka
50ml vode
50g šećera
2 jaja
50g otopljenog putera
prstohvat soli
100g putera za premazivanje
50g prah šećera za posipanje
2 kesice vanil šećera

Instrukcije

1.Potopiti kvasac u mlakom mleku sa dodatkom šećera . Kada kvasac nadođe sipati ga u prosejano brašno i dodati jaja , puter i kesicu vanile.
2.Zamesiti testo i ostaviti ga da narasta oko 2 sata.
3.Naraslo testo premesiti , oklagijom ga rastanjiti i premazati razmekšalim puterom. Preklopiti ga na tri dela u jednom smeru, pa opet na tri dela u drugom smeru.
4.Kada malo odstoji ( 10ak minuta), iseći ga na željeni broj mafina. Od ove količine testa može da bude 12 komada.
5.Svaki isečeni komad rastanjiti oklagijom , premazati otopljenim puterom i zarolati. Po dužini preseći na dva dela i oformiti pužiće
6.Preklopiti dva dela i stavljati u pleh za mafine
7.Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Peći ih oko 30 minuta.
8.Pečene mafine posuti prah šećerom pomešanim sa vanilom,
9.Ukoliko više volite filovane džemom , pre rolanja pužića može da se doda po kašičica.
10.Prijatno!

Sa malo sastojaka do ukusne užine! Mafini od penastog kiselog testa sa mirisom vanile.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.