Buhtle sa makom

Sastojci

  • 450 g g brašno tipa 400
  • 25 g sveži kvasac
  • 1 jaje
  • 5 kašika ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike šećera
  • 200 ml mleka
  • 1/2 kašičice soli
  • Fil - 100 gr mak, 150 ml mleka, 3 kašike šećera, 30 gr margarina

Opis

60'
15'
0
0
  • U vanglicu staviti kvasac, jaje, vanil šećer, šećer i ulje. Mešajte dok se kvasac ne istopi, a onda dodati mlako mleko ponovo promešajte i polako dodajte brašno i so. Mesiti dok se n dobije mekano testo. Staviti testo u vanglicu pokriti i ostaviti pola sata na toplom da nadođe
  • U šerpu sipati mleko i šećer i ostaviti da provri, onda dodajte mak i margarin. Kuvati desetak minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi. Nadošlo testo podeliti na 16 jufki.
  • Svaku rastanjiti na dlanu, staviti fil od maka pa lagano zatvoriti, sastaviti na sredini i malo uvaljati rukama da se dobro sastave.Poređati buhtle u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti ih 15 minuta da još narastu.Rernu uključiti da se zagreje na 250 stepeni. Nakon 15 minuta na svaku buhtlu staviti komadić margarina. Peći buhtle od 10 do 15 minuta dok ne porumene.Pečene buhtle pokriti krpom a pre služenja posuti šećerom u prahu

Bonus saveti

Pecivo koje osvaja i mirisom i ukusom! Tako mekane, ukusne i sočne.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam