A tek ove bundevice, Prisustvovala sam jednoj polemici, zbog čeka pored peciva, kolača.. stavljam cveće. Pa zbog toga što je cveće prelep ukras i prosečno pecivo čini mnogo lepšim i primamljivijim. Mafini bundevce Potrebno je: 2 čaše brašna, 1 kašičica soli, 4 kašike majoneza , 12 kašika Linolade , 220 ml kisele vode, ako Vam je testo suvuše gusto dodajte još malo vode, 1 kašičica Vrenje suvog kvasca. Priprema: Pomešati sve sastojke, brašno so, majonez, dodati suvi kvasac i na kraju kiselu vodu. Dobro izmešati i ostaviti da raste. Za to vreme staviti korpice u kalup za mafine. Kada testo naraste podeliti ga na jednake delove i oblikovati loptice u sredinu svake loptice staviti kašičicu Linolade, zatvoriti lopticu. Uzeti tanak konapac i uvezati loptice tako da dobijete šare kao na bundevi, kao što je prikazano na slici. Zatim ih staviti u kalup za mafine. Zgrejte rernu na 180 stepeni i pecite bundevice dok ne budu pečene, proverite drvenim štapićem da li su pečene. Ostavite bundevice da se malo prohlade pa pažljivo skinuti kanap, ukrasiti po ukusu. Ja sam bundevice posula šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.