Ove je omiljeno pecivo, pogodno za sve prilike. Ima ih koji kažu pa nije baš prigodno za Uskrs. “ Zbog čega nije, lepo je dekorativno, ukusno… Deci se dopada, Potrebno je: 800g brašna, 42g Alfa kvasca, 2 kašičice šećera, soli po ukusu, 400g pirea od bundeve i 300ml vode. Za filovanje: 100g seckanih oraha, mlo semenki bundeve i 2 kašike šećera. Za premazivanje: 100g marmelade, 100g šećera i 100 ml vode. Način pripreme: U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac( koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna) dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo. Testo prekrijte i ostavite da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste. Podelite testo na delove . Ja sam napravila jednu veću bundevu od testa i par manjih bundevica. Od svakog dela napravite lopticu i uvežite je kanapom kao što je prikazano na slici. Od većeg dela testa sam formirala loptu, napravila udubljenje i stavila 100g seckanih oraha, 2 kašike kristal šećera i malo semenki bundeve. Stavila sam bundevu i „bundevice“ u pleh za pečenje, i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 30-ak minuta da se peku, to jest dok lepo ne porumene. Prohladite malo bundevu i bundevice i pažljivo skinite kanap.Svaku bundevicu sam premazala sa pripremljenih premazom. Stavite marmeladu, šćecer i vodu na šporet da provri. Malo prohladite i premažite bundevu i bundevice. Kako nam bundevice i ne bi bile omiljeno pecivo kada prosto mame svojim izgledom. Em dekorativne, em ukusne.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.