Potrebno je : 800g brašna, 400g pirea od bundeve, 100 ml mlakog mleka, 4 kašike majoneza, 42 g svežeg kvasca, 1 kašičica šećerai 1 kašičica soli. Za premazivanje: 1 žumance Za posipanje: 3 kašike crnog susama. Priprema: Bundevu ispeći, ohladiti i propasirati. U veću činiju staviti brašno, dodati pire od bundeve, so, šećer i majonez. Kvasac izmrviti dodati mleko iizmešati ga sa ostalim sastojcima. Zamesiti fino, glatko testo, ostaviti ga da naraste, pa podeliti na 2 dela . Od prvog dela napraviti pogaču a od drugog dela pogačice. Pogačice i pogaču premazati žumancetom i posuti susamom. Ja sam samo pogaču premazala žumancetom i poslula obilato crnim susamom. Četkicu sam umakala u vodu premazivala pogačice i malo posula crnim susamom. Pecite u zagrejanoj rerni dok ne budu pečene. Pogačice sam vadila većom čašom i ređala u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pogaču sam oblikovala po ukusu i stavila u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Rernu sam zagrejala na 200 stepeni, pre toga sam ostavila testo da odmara 20 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.