Kućom se širi miris cimeta, deca koja i ne vole pecivo i cimet ovo pecivo sa cimetom obožavaju Potrebno je: 500 g brašna, 20 Alfa svežeg kvasca, 50g šećera, 200 g žutog šećera, 250 ml mleka, 2 žumanceta, prstohvat soli, 200 g putera ili margarina, 1 pomorandža i 2 kašičice cimeta. Priprema: Zagrejati mleko i u pola količine stavite kvasac i kašičicu šećera, sve dobro izmešajte da se kvasac otopi i ostavite da kvasac nadođe. Prosejati brašno,dodati prstohvat soli,šećer žumanca,ostatak mleka i nadošli kvasac i mesiti dok ne počne da se odvaja od zidova posude. Izručiti na radnu površinu i mesite dok ne dobijete glatko testo.Oblikovati u loptu i vratiti u posudu u kopjoj ste zamesili i blago premažite sa uljem.Pokriti sa providnom folijom i ostaviti pola sata da testo malo naraste. Naraslo testo premesiti i rastanjiti u pravougaonik na polovinu testa staviti puter ili margarin isečen na listiće.Preklopiti sa drugom polovinom i ponovo rastanjiti pazeći da vam puter ili margarin ne izađe sa strane. Testo preklopiti, uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider sat vremena Rastanjitui ohlađeno testo u pravougaonik, poprskati ga sokom od jedne pomorandže a odozgore narendati koru. Posuti ga mešavinom cimeta i žutog šećera šećera i uviti u rolat. Rolat iseći na delove i svaki deo, pomoću štapića pritisnite po sredini. Ovako napravljene kiflice poređati u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.Pokriti ih i ostaviti da ponovo rastu oko 15 do 20 minuta. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 25 minuta. Uživajte u svakom zalogaju!
Cimet kiflice
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar