Sastojci: Za testo:250 ml mleko,20 g svežeg Alfa kvasca,2 kašike šećera,1 žumance,100 ml ulje,600 g brašna Za nadev: po potrebi džem od kajsije Za premazivanje: 1 belance Za posipanje: po potrebi šećer u prahu Priprema: U mlakom mleku rastvoriti Alfa kvasac,dodati šećer,5 kašika brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati rastvoren kvasac,umešati ulje,žumance i zamesiti testo. Testo podeliti na tri dela formirajući loptice(jufkice). Svaku jufkicu razviti oklagijom u krug i iseći na osam trouglova(dobijajući tako 24 kiflica). Na svaki trougao staviti po jednu kašičicu džema. Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom.Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta. Nakon toga,kiflice premazati umućenim belancetom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne,prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. Kiflice posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.