Sastojci

Potrebno za testo: 3 do 4 solje brasna
2 jaja
1/2 solje belog secera
1/3 solje otopljenog margarina
1 solja toplog mleka
1 pakovanje kvasca ili 2 ½ kasicica suvog kvasca.Potrebno za fil: 1 solja braon secera
2 kasike cimeta
½ solje omeksalog margarina Preliv: 4 kasike margarina
½ solje secera u prahu
krem sir
1 kasicica ekstrata od vanile

Instrukcije

1.Priprema: od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti ga da odstoji 30 min
2.Testo razvaljati na pobrasnjenoj povrsini u pravougaonik. Razvuceno testo premazati omeksalim puterom, zatim posuti mesavinom braon secera i cimeta. Preci oklagijom preko fila da bi se malo utapkao. Uviti rolnu od testa. Rolnu iseci na komade od 5 cm, poredati u pleh.
3.Ostaviti da narastaju oko 30 min.Peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 190 C oko 20-25 min Za to vreme umutiti margarin, a u drugoj posudi sir i secer u prahu i dodati vanilu, ova dva fila spojiti i time preliti jos vruce rolnice.