CINABON
Sastojci
- Potrebno za testo: 3 do 4 solje brasna
- 2 jaja
- 1/2 solje belog secera
- 1/3 solje otopljenog margarina
- 1 solja toplog mleka
- 1 pakovanje kvasca ili 2 ½ kasicica suvog kvasca.Potrebno za fil: 1 solja braon secera
- 2 kasike cimeta
- ½ solje omeksalog margarina Preliv: 4 kasike margarina
- ½ solje secera u prahu
- krem sir
- 1 kasicica ekstrata od vanile
Opis

- Priprema: od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti ga da odstoji 30 min
- Testo razvaljati na pobrasnjenoj povrsini u pravougaonik. Razvuceno testo premazati omeksalim puterom, zatim posuti mesavinom braon secera i cimeta. Preci oklagijom preko fila da bi se malo utapkao. Uviti rolnu od testa. Rolnu iseci na komade od 5 cm, poredati u pleh.
- Ostaviti da narastaju oko 30 min.Peci u predhodno zagrejanoj pecnici na 190 C oko 20-25 min Za to vreme umutiti margarin, a u drugoj posudi sir i secer u prahu i dodati vanilu, ova dva fila spojiti i time preliti jos vruce rolnice.
Komentari