Potrebno je: 400 g brašna, 250 ml vode 1 kesica suvoga kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 95 ml Dijamant majoneza. Za fil: 200g šunkarice, 300g sira, 2 supene kašike majoneza i 2 jaja. Za premazivanje: 2 žumanca Za posipanje: mak u zrnu. Dok testo raste priprenite fil: šunkaricu isecite na kockice,sir izdrobite dodajre, majonez i jaja sve sastojke dobro sjedinite. Priprema: U posudu sipajte mlaku vodu, dodajte šećer kvasac, majonez i sve promešajte. Postepeno dodavajte prethodno prosejano brašno, pomešano sa solju, i zamesite testo. Namažite posudu sa malo ulja i stavite testo u nju, prekrijte krpom i stavite na toplo da se udvostruči. Podelite testo na 2 jednaka dela,Uzmite jednu manju činiju obložite je aluminijumskom folijom, testo razvucite stavite testo u posudu, ivice prebacite preko posude, i unutra stavite pola fila. Kraje spojite i zatvorite testo. Od viška testa, napravite traku i kružić. Tepsiju obložite papirom za pečenje i izručite testo. Testo premažite žumancetom, od trake formirajte krug i stavite ga na testo a u sredinu krug. Sve premažite žumancetom, i pospite makom u zrnu, dobićete kao manju činiju sa poklopcem. Isto ponovite i sa drugom polovinom testa. Zagrejre rernu na 180 stepeni i pecite činijice, dok ne budu pečene. Da li je testo pečeno proverite drvenim štapićem, ako se ne lepi za štapić, pečeno je.
Činijice sa majonezom
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar