Čokoladne kiflice
Čokoladne kiflice
Čokoladne kiflice
Čokoladne kiflice
Čokoladne kiflice
Čokoladne kiflice

Sastojci

200ml toplog mleka
1/2 kocke Alfa kvasca
60g šećera
prstohvat soli
50g otopljenog margarina
1 jaje
2 kesice vanilin šećer
450g brašna
150g mlečne čokolade
100g mlecne čokolade,
1 kašika ulja
malo listića badema za dekoraciju

Instrukcije

1.U toplo mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jaje, otopljen margarin, prstohvat soli i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i umesite testo, pokrijte suvom kuhinjskom krpom i ostavite oko pola sata da naraste. Nakon tog vremena pospite malo brašna i blago premesite testo. Ostavite još 15-20 minuta da ponovo naraste.
2.Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva dela.
3.Jednu polovinu testa oklagijom razvucite testo u krug prečnika oko 35-40cm.
4.Isecite na 8 jednakih trouglova. 150g čokolade izlomite. Na širi deo trougla stavite po 2 kocke čokolade. Urolajte kiflice tako što ćete ivice trougla saviti unutra, ka čokoladi. Prilikom rolanja testo jednom rukom povucite da se izduži a zatim kiflice složite na pleh obložen papirom za pečenje.
5.Postupak ponovite i sa drugim delom testa.
6.Ostavite kiflice da narastu dok se greje rerna.
7.U unapred zagrejanu rernu ubacite kiflice i pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni.
8.Ispečene kiflice ostavite da se ohlade a zatim ih prelijte otopljenom čokoladom sa jednom kašikom ulja i pospite malo listića badema.
9.Kiflice možete posuti šećerom u prahu ukoliko želite.
10.Prijatno!

Čokoljupci i ljubitelji kiflica navalite…jer ko bi im odoleo…

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.