Čokoljupci i ljubitelji kiflica navalite…jer ko bi im odoleo…
200ml toplog mleka | |
1/2 kocke Alfa kvasca | |
60g šećera | |
prstohvat soli | |
50g otopljenog margarina | |
1 jaje | |
2 kesice vanilin šećer | |
450g brašna | |
150g mlečne čokolade | |
100g mlecne čokolade, | |
1 kašika ulja | |
malo listića badema za dekoraciju |
1. | U toplo mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jaje, otopljen margarin, prstohvat soli i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i umesite testo, pokrijte suvom kuhinjskom krpom i ostavite oko pola sata da naraste. Nakon tog vremena pospite malo brašna i blago premesite testo. Ostavite još 15-20 minuta da ponovo naraste. |
2. | Naraslo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva dela. |
3. | Jednu polovinu testa oklagijom razvucite testo u krug prečnika oko 35-40cm. |
4. | Isecite na 8 jednakih trouglova. 150g čokolade izlomite. Na širi deo trougla stavite po 2 kocke čokolade. Urolajte kiflice tako što ćete ivice trougla saviti unutra, ka čokoladi. Prilikom rolanja testo jednom rukom povucite da se izduži a zatim kiflice složite na pleh obložen papirom za pečenje. |
5. | Postupak ponovite i sa drugim delom testa. |
6. | Ostavite kiflice da narastu dok se greje rerna. |
7. | U unapred zagrejanu rernu ubacite kiflice i pecite dvadesetak minuta na 180 stepeni. |
8. | Ispečene kiflice ostavite da se ohlade a zatim ih prelijte otopljenom čokoladom sa jednom kašikom ulja i pospite malo listića badema. |
9. | Kiflice možete posuti šećerom u prahu ukoliko želite. |
10. | Prijatno! |
Pošaljite komentar