Fantastičan doručak ili užina, a može da bude i večera, zašto da ne.
Domaće pecivo koje možete deci poslati u školu ili poneti na poslu.
1 šolja (od 200ml) tople vode | |
1 šolja (od 200ml) toplog mleka | |
100ml ulja | |
30g svežeg Vrenje kvasca | |
1 jaje | |
1,5 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
670-700g brašna | |
200-300ml kečapa | |
150g mariniranih šampinjona | |
300g salame ili pica šunke | |
200g tvrdog sira | |
origano | |
1 jaje | |
2-3 kašike susama |
1. | Sjedinite toplu vodu i mleko i izdrobite kvasac. Promešajte, dodajte šećer, so, ulje, jaje i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom (ili posudu sa testom stavite u najlonsku kesu) i ostavite da naraste 40-45min na toplom mestu. |
2. | Dok testo narasta, pripremite sastojke za nadev. |
3. | Marinirane šampinjone iseckajte, salamu(šunku) i sir izrendajte. |
4. | Nadošlo testo blago premesite i podelite na 3 dela. |
5. | Uzmite prvi deo testa i na pobrašnjenu radnu površinu oklagijom razvucite koru pravougaonog oblika debljine do 1cm. Premažite kečapom, pospite salamu, šampinjone i sir. Na kraju pospite i origano i pažljivo urolajte. Secite cik cak, odnosno trouglove i ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavite malo prostora između da se ne zalepe. Postupak ponovite sa preostalim testom i nadevom. |
6. | Jaje umutite viljuškom i premažite trouglove, pospite susam i ostavite sa narastu dok se greje rerna. |
7. | Rernu zagrejte na 200 stepeni. |
8. | Pecite pica trouglove dvadesetak minuta, odnosno dok ne porumene sa obe strane. |
9. | Prijatno! |
Fantastičan doručak ili užina, a može da bude i večera, zašto da ne.
Domaće pecivo koje možete deci poslati u školu ili poneti na poslu.
Pošaljite komentar