Pica trouglovi
Pica trouglovi
Pica trouglovi
Pica trouglovi
Pica trouglovi
Pica trouglovi

Sastojci

1 šolja (od 200ml) tople vode
1 šolja (od 200ml) toplog mleka
100ml ulja
30g svežeg Vrenje kvasca
1 jaje
1,5 kašičica soli
1 kašičica šećera
670-700g brašna
200-300ml kečapa
150g mariniranih šampinjona
300g salame ili pica šunke
200g tvrdog sira
origano
1 jaje
2-3 kašike susama

Instrukcije

1.Sjedinite toplu vodu i mleko i izdrobite kvasac. Promešajte, dodajte šećer, so, ulje, jaje i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom (ili posudu sa testom stavite u najlonsku kesu) i ostavite da naraste 40-45min na toplom mestu.
2.Dok testo narasta, pripremite sastojke za nadev.
3.Marinirane šampinjone iseckajte, salamu(šunku) i sir izrendajte.
4.Nadošlo testo blago premesite i podelite na 3 dela.
5.Uzmite prvi deo testa i na pobrašnjenu radnu površinu oklagijom razvucite koru pravougaonog oblika debljine do 1cm. Premažite kečapom, pospite salamu, šampinjone i sir. Na kraju pospite i origano i pažljivo urolajte. Secite cik cak, odnosno trouglove i ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavite malo prostora između da se ne zalepe. Postupak ponovite sa preostalim testom i nadevom.
6.Jaje umutite viljuškom i premažite trouglove, pospite susam i ostavite sa narastu dok se greje rerna.
7.Rernu zagrejte na 200 stepeni.
8.Pecite pica trouglove dvadesetak minuta, odnosno dok ne porumene sa obe strane.
9.Prijatno!

Fantastičan doručak ili užina, a može da bude i večera, zašto da ne.

Domaće pecivo koje možete deci poslati u školu ili poneti na poslu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.