Za testo: 500 g brašna 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 20 g Alfa kvasca 350 ml mleko Za premazivanje: po potrebi ulje Priprema: U 150 ml mlakog mleka rastvoriti Alfa kvadac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati rastvoren kvasac,so,200 ml mlakog mleka i zanesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim,ponovo premesiti,vratiti u posudu,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo podeliti na 2 dela formirajući jufkice. Uzeti jednu jufkicu,razviti je oklagijom u oblik pravougaonika,te gornju stranu testa zarezati na 10 mesta. Urolati od strane testa koja nije zarezana,ka zarezanoj strani i staviti u pleh obložen pek-papirom. Postupak ponoviti i sa drugom jufkicom. Premazati ih uljem i ostaviti da odstoje 40 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotov hleb izvaditi iz rerne,premazati uljem i ostaviti da se prohladi,pa poslužiti.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.