Čokoladne perece

Sastojci

  • 200 mlleko
  • 20 g svežeg Vrenje kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 žumanceta
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g margarina
  • 50 g šećera
  • 3 kašike ulje
  • 1 prstohvat soli
  • 600 g brašna
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulje

Opis

50'
10'
0
0
  • U mlakom mleku rastvoriti vrenje kvasac,dodati 1 kašićicu šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.
  • U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli vrenje kvasac,ulje,žumanca,šećer,otopljen margarin,vanilin šećer,posoliti te umesiti glatko testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
  • Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u veliki krug.
  • Modlom vaditi perece i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
  • Rernu dobro zagrejati na 250 stepeni,staviti pleh u rernu,smanjiti temoeraturu na 170 stepeni i perece peći 10 minuta. Gotove perece izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
  • Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati 3 kašike ulja i otopiti na pari.
  • Ohlađene perece premazati čokoladnom glazurom(koristiti silikonsku četkicu).
  • Ostaviti da se glazura stegne,pa poslužiti.

Bonus saveti

Pravi užitak za mališane.Uskršnji praznici su rezervisani za odmor,kao i dtuženje sa svojim najmilijima.Tu su i prijatelji sa svojom dečicom,pa se rado okupimo i uživamo uz ove perece i zato su jedno od naših omiljenih uskršnjih peciva.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam