Pravi užitak za mališane.Uskršnji praznici su rezervisani za odmor,kao i dtuženje sa svojim najmilijima.Tu su i prijatelji sa svojom dečicom,pa se rado okupimo i uživamo uz ove perece i zato su jedno od naših omiljenih uskršnjih peciva.
200 mlleko | |
20 g svežeg Vrenje kvasca | |
1 kašičica šećera | |
2 žumanceta | |
2 vanilin šećera | |
50 g margarina | |
50 g šećera | |
3 kašike ulje | |
1 prstohvat soli | |
600 g brašna | |
100 g čokolade za kuvanje | |
3 kašike ulje | |
1. | U mlakom mleku rastvoriti vrenje kvasac,dodati 1 kašićicu šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe. |
2. | U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli vrenje kvasac,ulje,žumanca,šećer,otopljen margarin,vanilin šećer,posoliti te umesiti glatko testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste. |
3. | Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u veliki krug. |
4. | Modlom vaditi perece i ređati ih u pleh obložen pek-papirom. |
5. | Rernu dobro zagrejati na 250 stepeni,staviti pleh u rernu,smanjiti temoeraturu na 170 stepeni i perece peći 10 minuta. Gotove perece izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. |
6. | Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati 3 kašike ulja i otopiti na pari. |
7. | Ohlađene perece premazati čokoladnom glazurom(koristiti silikonsku četkicu). |
8. | Ostaviti da se glazura stegne,pa poslužiti. |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |