Sastojci

200 mlleko
20 g svežeg Vrenje kvasca
1 kašičica šećera
2 žumanceta
2 vanilin šećera
50 g margarina
50 g šećera
3 kašike ulje
1 prstohvat soli
600 g brašna
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulje
1.U mlakom mleku rastvoriti vrenje kvasac,dodati 1 kašićicu šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.
2.U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli vrenje kvasac,ulje,žumanca,šećer,otopljen margarin,vanilin šećer,posoliti te umesiti glatko testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
3.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u veliki krug.
4.Modlom vaditi perece i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
5.Rernu dobro zagrejati na 250 stepeni,staviti pleh u rernu,smanjiti temoeraturu na 170 stepeni i perece peći 10 minuta. Gotove perece izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
6.Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati 3 kašike ulja i otopiti na pari.
7.Ohlađene perece premazati čokoladnom glazurom(koristiti silikonsku četkicu).
8.Ostaviti da se glazura stegne,pa poslužiti.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Pravi užitak za mališane.Uskršnji praznici su rezervisani za odmor,kao i dtuženje sa svojim najmilijima.Tu su i prijatelji sa svojom dečicom,pa se rado okupimo i uživamo uz ove perece i zato su jedno od naših omiljenih uskršnjih peciva.