Čokoladne perece
Sastojci
- 200 mlleko
- 20 g svežeg Vrenje kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 žumanceta
- 2 vanilin šećera
- 50 g margarina
- 50 g šećera
- 3 kašike ulje
- 1 prstohvat soli
- 600 g brašna
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulje
Opis

- U mlakom mleku rastvoriti vrenje kvasac,dodati 1 kašićicu šećera,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da nadođe.
- U dublju posudu usuti brašno,dodati nadošli vrenje kvasac,ulje,žumanca,šećer,otopljen margarin,vanilin šećer,posoliti te umesiti glatko testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste.
- Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i oklagijom razviti u veliki krug.
- Modlom vaditi perece i ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
- Rernu dobro zagrejati na 250 stepeni,staviti pleh u rernu,smanjiti temoeraturu na 170 stepeni i perece peći 10 minuta. Gotove perece izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
- Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu,dodati 3 kašike ulja i otopiti na pari.
- Ohlađene perece premazati čokoladnom glazurom(koristiti silikonsku četkicu).
- Ostaviti da se glazura stegne,pa poslužiti.
Bonus saveti
Pravi užitak za mališane.Uskršnji praznici su rezervisani za odmor,kao i dtuženje sa svojim najmilijima.Tu su i prijatelji sa svojom dečicom,pa se rado okupimo i uživamo uz ove perece i zato su jedno od naših omiljenih uskršnjih peciva.
Komentari