200ml mlake vode | |
1 kašičica soli | |
1 kašičica šećera | |
1/4 kocke Alfa kvasca | |
100ml ulja | |
3 kašike kisele pavlake | |
1 jaje | |
450g brašna | |
Još: malo brašna i 1 jaje | |
1. | U vodu dodajte so, šećer i kvasac. Razmutite da se kvasac otopiti, a potom dodajte jaje, ulje i kiselu pavlaku i promešajte. |
2. | 2. Postepeno dodajte brašno i umesite glatko testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste pola sata. Pospite malo brašna i premesite testo i ostavite još pola sata da naraste. |
3. | Na pobrašnjenoj radnoj površini izručite testo. Razvucite oklagijom na debljinu od 3-4mm i okruglom čašom ili modlom prečnika 5cm vadite krugove. |
4. | Uzmite 6 kruga. Stavite ih jedan preko drugog tako da se svaki sledeći nastavlja na prethodni i urolajte. |
5. | "Rolatić" presecite na pola tako da dobijete 2 ružice i prebacite ih u kalup za mafine u kojima ste stavili papirne korpice. |
6. | Ostatke testa spojite i ponovo razvucite koru i vadite krugove. Postupak ponovite sve dok ima testa. |
7. | Ružice premažite umućenim jajetom i ubacite u unapred zagrejanu rernu. Pecite oko 15-20min na 200stepeni. |
8. | Po želji se mogu posuti susamom, kimom... |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |