Uskršnje ružice
Sastojci
- 200ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1/4 kocke Alfa kvasca
- 100ml ulja
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 jaje
- 450g brašna
- Još: malo brašna i 1 jaje
Opis

- U vodu dodajte so, šećer i kvasac. Razmutite da se kvasac otopiti, a potom dodajte jaje, ulje i kiselu pavlaku i promešajte.
- 2. Postepeno dodajte brašno i umesite glatko testo. Pokrijte suvom kuhinjskom krpom i ostavite da naraste pola sata. Pospite malo brašna i premesite testo i ostavite još pola sata da naraste.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini izručite testo. Razvucite oklagijom na debljinu od 3-4mm i okruglom čašom ili modlom prečnika 5cm vadite krugove.
- Uzmite 6 kruga. Stavite ih jedan preko drugog tako da se svaki sledeći nastavlja na prethodni i urolajte.
- "Rolatić" presecite na pola tako da dobijete 2 ružice i prebacite ih u kalup za mafine u kojima ste stavili papirne korpice.
- Ostatke testa spojite i ponovo razvucite koru i vadite krugove. Postupak ponovite sve dok ima testa.
- Ružice premažite umućenim jajetom i ubacite u unapred zagrejanu rernu. Pecite oko 15-20min na 200stepeni.
- Po želji se mogu posuti susamom, kimom...
Komentari