Potrebno je: 500 g brašna 1 kesica Vrenje suvog pekarskog kvasca 3 kašike šećera 1/2 kašičice soli 3 kašike ulje 250 ml mlake vode 1 kašika kakao 100 g čokolade za kuvanje Priprema: 1.U dublju posudu usuti brašno,dodati vrenje suvi pekarski kvasac,šećer,so,kakao,sipati mlaku vodu,dodati ulje,umešati seckanu čokoladu,te zamesiti testo. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. 2.Nadošlo testo stavilti u pouljen pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. 3.Gotov hleb izvaditi iz rerne,ostaviti da se prohladi,pa iseći i poslužiti. Komentar: Dok čekam godinu novu,spremam poslasticu ovu.Mališani žure da ugrabe svoj komad ovog predivnog hleba,ako,tako i treba.Neka svaka godina bude slatka kao hleb taj,u njemu je Vrenje kvasac znaj.Zato je ova čokoladna poslastica lepa znaj i zato je najomiljeniji naš novogodišnji recept taj.
Čokoladni hleb
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar