Štrudla sa orasima

Objavljeno 15.01.2023. od Kuhinjski dnevnik

Sastojci

  • 600 gr brašna
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 20 gr svežeg kvasca Vrenje
  • 2 kašike ulja
  • 2 jaja
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 1 kesicu vanile
  • 100 gr šećera
  • 50 ml vrućeg mleka.

Opis

45'
30'
0
0
  • Zagrejte u šolji mleko, dodajte 1 kašičicu šećera i izdrobljen sveži kvasac. Razmutite kvasac, pa dodajte 1 kašičicu brašna i ponovo razmutite. Ostavite par minuta na toplom da kvasac nadodje. U činiju stavite pšenično brašno, kašičicu soli, 1 jaje i 2 kašike ulja. Sipajte nadošli kvasac sa mlekom i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da se udvostruči. Fil: Sjedinite 200 gr mlevenih oraha, 100 gr mlevenog keksa, 1 kesicu vanile i 100 gr šećera. Prelijte sa 50 ml vrućeg mleka, ako je potrebno dodavati postepeno mleko, tako da se dobije gusta smesa, koja se lako razmazuje. Premesite testo i rastanjite oklagijom. Premažite testo smesom od oraha i uvijte u rolat. Rolat presecite na pola po dužini i oba dela prepletite kao pletenicu. Stavite testo u kruglu posudu za pečenje. Premažite umućenim jajetom I stavite da se peče. Oko 30 min. na 200 stepeni.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam