Štrudla sa orasima
Sastojci
- 600 gr brašna
- kašičica soli
- kašičica šećera
- 20 gr svežeg kvasca Vrenje
- 2 kašike ulja
- 2 jaja
- 200 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevenog keksa
- 1 kesicu vanile
- 100 gr šećera
- 50 ml vrućeg mleka.
Opis

- Zagrejte u šolji mleko, dodajte 1 kašičicu šećera i izdrobljen sveži kvasac. Razmutite kvasac, pa dodajte 1 kašičicu brašna i ponovo razmutite. Ostavite par minuta na toplom da kvasac nadodje. U činiju stavite pšenično brašno, kašičicu soli, 1 jaje i 2 kašike ulja. Sipajte nadošli kvasac sa mlekom i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da se udvostruči. Fil: Sjedinite 200 gr mlevenih oraha, 100 gr mlevenog keksa, 1 kesicu vanile i 100 gr šećera. Prelijte sa 50 ml vrućeg mleka, ako je potrebno dodavati postepeno mleko, tako da se dobije gusta smesa, koja se lako razmazuje. Premesite testo i rastanjite oklagijom. Premažite testo smesom od oraha i uvijte u rolat. Rolat presecite na pola po dužini i oba dela prepletite kao pletenicu. Stavite testo u kruglu posudu za pečenje. Premažite umućenim jajetom I stavite da se peče. Oko 30 min. na 200 stepeni.
Komentari