600 gr brašna | |
kašičica soli | |
kašičica šećera | |
20 gr svežeg kvasca Vrenje | |
2 kašike ulja | |
2 jaja | |
200 gr mlevenih oraha | |
100 gr mlevenog keksa | |
1 kesicu vanile | |
100 gr šećera | |
50 ml vrućeg mleka. | |
1. | Zagrejte u šolji mleko, dodajte 1 kašičicu šećera i izdrobljen sveži kvasac. Razmutite kvasac, pa dodajte 1 kašičicu brašna i ponovo razmutite. Ostavite par minuta na toplom da kvasac nadodje. U činiju stavite pšenično brašno, kašičicu soli, 1 jaje i 2 kašike ulja. Sipajte nadošli kvasac sa mlekom i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da se udvostruči. Fil: Sjedinite 200 gr mlevenih oraha, 100 gr mlevenog keksa, 1 kesicu vanile i 100 gr šećera. Prelijte sa 50 ml vrućeg mleka, ako je potrebno dodavati postepeno mleko, tako da se dobije gusta smesa, koja se lako razmazuje. Premesite testo i rastanjite oklagijom. Premažite testo smesom od oraha i uvijte u rolat. Rolat presecite na pola po dužini i oba dela prepletite kao pletenicu. Stavite testo u kruglu posudu za pečenje. Premažite umućenim jajetom I stavite da se peče. Oko 30 min. na 200 stepeni. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |