Čokoladni hleb Ovaj hleb se ne seče on se kida, to mi se jako dopada. Za testo je potrebno: 100ml tople vode, 1 kockica kvasca, 100g šećera, 200ml toplog mleka, 50g otopljenog margarina, 1 jaje, narendana korica od 1 narandže, 1 vanilin šećer, pola kašičice soli i oko 500g brašna. i još: 150g otopljenog margarina, 100g šećera, 2 kašike kakaoa i kockice čokolade. Priprema: U vodi sa malo šećera razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni. Posebno pomešati ostatak šećera, mleko, margarin, jaja, so, koricu narendanu koricu narandže, vanillin šećer, dodati kvasac i sa brašnom zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da naraste. Od testa kidati male loptice, svaku puniti sa pola kockice čokolade i opet oblikovati u lopticu. Umočiti svaku lopticu u margarin, pa u mešavinu šećera i kakaoa i ređati u kalup za kuglof. Ostaviti da opet naraste i peći u zagrejanoj rerni na 180 C dok ne porumeni. Malo prohladiti, pa okrenuti na tanjir. Po želji preliti sa čokoladom i ukrasiti po ukusu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.