Za testo: 400 g brašna 20 g Alfa kvasca 1 kašičica šećera 100 ml voda 100 ml mleko 1 jaje 100 g margarina 1 prstohvat soli 100 g čokolade za kuvanje Za preliv: 300 ml mleko 6 kašika šećera Priprema: U mlakom mleku rastvoriti Alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usuti brašno,dodati mlaku vodu,razmućeno jaje,posoliti,umešati otopljen i ohlađen margarin,rastvoren Alfa kvasac i zamesiti testo. Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i mesiti kako bi se čokolada sjedinila sa testom. Drugi deo testa premesiti i ostaviti takav kakav jeste. Oklagijim razviti oba dela,pa preko kore od čokolade staviti žutu koru. Lagano urolati. Iseći na pužiće i poređati ih u margarinom podmazan pleh. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Za preliv u šerpu usiti šećer,dodati mleko,izmešati i staviti na vatru. Kad provri kuvati još dva minuta,pa šerpu skloniti sa vatre i ostaviti da se mleko prohladi. Gotove pužiće izvaditi iz rerne,ostaviti ih da se prohlade,pa mlakim prelivom od mleka preliti mlake pužiće. Ostaviti da se ohlade i da pužići upiju mleko(okrenuti i drugu stranu kako bi pužići bili softani. Pužiće servirati i poslužiti.
Čokoladni pužići
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar