Sastojci

600 g brašna
30 s svežeg kvasca Vrenje
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 jaja
250 ml mleka
50 ml ulja
200 g rendane šunke
200 g rendanog kačkavalja
2 kašike kisele pavlake
1 žumance
malo ulja
po želji susama.
1.Kvasac rastopiti u malo toplog mleka zajedno sa po kašićicom šećera i kašićicom brašna. Ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, preostalo mleko i malo soli. Umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odstoji oko 30- 40 minuta.
2.U međuvremenu, izrendati šunku i kačkavalj, pa im dodati kiselu pavlaku i sve sjediniti.
3.Nakon tog vremena, testo razviti u jednu pravougaonu koru. Okruglom modlom vaditi krugove. Na svaki staviti pomalo nadeva. Zatvoriti sa donje strane i oblikovati lopticu. Tako raditi sve dok ima materijala.
4.Dobijene loptice ređati unutar obruča u obliku srca( jedan manji kalup i drugi veći). Oba kalupa popuniti, pa ostaviti da sve lepo naraste.
5.Premazati ih umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
6.Kad se sasvim ohlade, izvući pažljivo iz kalupa, pa služiti.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.