Svečane punjene loptice

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 30 s svežeg kvasca Vrenje
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 250 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 200 g rendane šunke
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 žumance
  • malo ulja
  • po želji susama.

Opis

40'
25'
0
5
  • Kvasac rastopiti u malo toplog mleka zajedno sa po kašićicom šećera i kašićicom brašna. Ostaviti da nadođe. Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, preostalo mleko i malo soli. Umesiti glatko testo. Ostaviti ga da odstoji oko 30- 40 minuta.
  • U međuvremenu, izrendati šunku i kačkavalj, pa im dodati kiselu pavlaku i sve sjediniti.
  • Nakon tog vremena, testo razviti u jednu pravougaonu koru. Okruglom modlom vaditi krugove. Na svaki staviti pomalo nadeva. Zatvoriti sa donje strane i oblikovati lopticu. Tako raditi sve dok ima materijala.
  • Dobijene loptice ređati unutar obruča u obliku srca( jedan manji kalup i drugi veći). Oba kalupa popuniti, pa ostaviti da sve lepo naraste.
  • Premazati ih umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
  • Kad se sasvim ohlade, izvući pažljivo iz kalupa, pa služiti.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam