300ml mleka | |
200 ml mleka | |
1 kocka Ajfa kvasac | |
1 kašičica šećer | |
3 kašičice soli | |
1 jaje | |
2 belanca | |
900 gr brašno | |
Za fil : | |
150 gr masti | |
2 žumanca | |
30 gr susam | |
10 gr laneno seme | |
200 gr brašna | |
1. | Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,dodati šećer,izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom te ostavite 5 minuta da krene kvasac.U drugu činiju stavite jaje,belanca ulupajte viljuškom pa ih dodajte,zatim dodajte so,isipajte nadošli kvasac,polovinu brašna i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.Pokrijte dok ne napravite fil. Mast umutite penasto,dodajte žumanca i brašno.Sve lepo sjediniti da nema grudvica. Testo rastanjite oklagijom na oko 5 mm debljine.Premažite filom 3/4 testa.Isecite na 4 dela testo po dužini.Složite jedan deo testa preko drugog.Onaj deo koji nije premazan ide na vrhu.Postupak ponovite još 2 puta bez odmaranja testa. Ponovo razvući testo(ne baš mnogo tanko)i točkićem za testo preseci na kvadrate na oko 5x5 cm.Na svaki deo testa stavite po kašičicu sira i smotajte paketić i sa jedne i sa druge strane.Paketiće ređajte u posudu u kojoj će se peći,predhodno obloženom papirom za pečenje. Malo fila ostavite za odozgore i premažite pogaču.Na vrhu spakovanog paketića pospite lanenim semenom a ostali deo posuti susamom.Pokriti i ostavite najmanje 30 minuta da miruje testo.Peći na 200 C oko 20 minuta. Uživati u divnom ukusu. Prijatno ! |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |